Koopt u producten in vanuit het buitenland? Of bent u importeur van bepaalde goederen? Dan hebt u te maken met diverse logistieke stappen bij het transporteren en invoeren van deze artikelen en mogelijk een lange levertijd. De modules Container Management en Verladingen helpen u grip te krijgen op dit logistieke proces.

In Wholesale ERP is de module Verladingen een module die additioneel toegevoegd kan worden aan je ERP-pakket. Bij SAP Business One is hiervoor een add-on nodig: Resolv+ Mobility. De werking is echter min of meer hetzelfde.

Logistieke stappen monitoren

De modules Container Management en Verladingen volgen het gehele transportproces van uw goederen, stap voor stap. Een stap of verlading is een verplaatsing van A naar B, bijvoorbeeld in een zeecontainer, vrachtauto of vrachtvliegtuig.

Bij elke verlading hoort een statuswijziging die de transporteur aan u door zal geven. De status van de bestelling helpt u nauwkeuriger te kunnen plannen en bovendien helpt deze u om helder te communiceren naar uw klanten over wanneer zij bepaalde artikelen verwachten kunnen. De impact hiervan kan zelfs doorgezet worden naar uw webshop of online portal zodat ook daar de levertijd exact klopt.

Zelfs als er onverwachte vertragingen zijn, weet u met deze modules altijd exact waar uw goederen zich bevinden.

Een groot voordeel van Container Management en Verladingen is dat u orderregels over meerdere containers verdelen kunt. Zo behoudt u een zekere flexibiliteit en staan bestellingen niet onnodig te wachten totdat de order in totaal gereed is voor verzending.

lees verder...